11 september 2021
16:00

United IK Nordic

Referat: Karlslunds IF FK - United IK Nordic

I den 92:a minuten gör gästande United IK Nordic 1-2 på Karlslund Arena, vilket innebär att Karlslund tappar tre poäng i halvtid till noll poäng efter tilläggstid. Tungt i alla lägen att tappa på övertid, men kanske lite tyngre denna gång då Karlslund gör en av sina bästa halvlekar för säsongen under dagens första 45 minuter. Noel Milleskogs 1-0 räcker dock inte hela vägen till poäng denna gång.

Karlslund ställer upp med följande:
Rasmus Forsell
Ousama Djaiji (ut '46) - Carl Ekstrand Hamrén - Helmer Andersson - Christopher Alp
Christer Lipovac - Tarik Resic - Noel Milleskog
Malïk Mokédé (ut '59) - Ebrima Jaiteh (ut '71) - Jonathan Lundberg (ut '85)

Avbytare:
Oscar Franck, Hugo Dicksen (in '46), Linus Engwall (in '71), Nabil Hassaini, Abdi Sabriye, Filip Höijer (in '59), Benjamin Ibrahimbegovic (in '85)

United har ett rutinerat lag på pappret och visst märks rutinen av hos exempelvis 37-årige Martin Lorentzson, 32-årige Mattias Genc och 30-åriga Gabriel Somi och Dejan Garaca. Men det är Karlslund med sina fem startspelare födda på 2000-talet (och även sex avbytare födda efter millenieskiftet) som börjar vassast.

I den 13:e minuten får Karlslund en omställning där Jonathan Lundberg spelar vidare bollen till glödhete Noel Milleskog, som distinkt krutar in bollen med vänstern i mål till 1-0! Milleskogs tredje mål på lika många matcher.

Den första halvleken är som sagt en av Karlslunds bästa under säsongen, om inte den bästa. I synnerhet då även motståndet bjuder upp till en bra match. 1-0 står sig till halvtidspaus, där Karlslund har ett par bra lägen ytterligare att utöka sin ledning, och United har ett par bra lägen också men där Rasmus Forsell i målet står i vägen, bland annat genom en fantastisk benparad från nära håll.

Kvarten in i den andra halvleken kvitterar United genom en frispark in i gröten framför Forsell, och där en KIF-spelare får bollen på sig och som styrs in i eget mål från nära håll. 1-1 och inte helt orättvist ändå sett till starten av andra halvlek.

Forsell hinner göra ytterligare en fantastisk benparad med cirka kvarten kvar av matchen, och Karlslund har även några halvchanser under den andra halvleken.

Klockan tickar upp på övertid och i den 92:a minuten kommer ett inlägg från Uniteds högerkant som nickas in av inbytte Anderson, med en säsong i Karlslund på sin meritlista. Tungt var namnet när Karlslund får se sig besegrade med 1-2.

När matchen är slut går det att konstatera att Karlslund har under matchen haft nio spelare födda på 2000-talet på planen, fördelat på en spelare född 2000, en född 2001, fem födda 2002, en född 2003 och en född 2005! Alla med en erfarenhet rikare. Trots att det är en bit kvar till nämnde Lorentzons dryga 200 allsvenska matcher så ser framtiden onekligen ljus ut för Karlslund. Även om det är svårt att ta in efter en tung förlust förstås. Idag får vi även se två debutanter i seriesammanhang för Karlslunds del; 21-årige Ousama Djaiji samt 18-årige Hugo Dicksen (bilden).

Karlslunds IF FK: Bilder från matchen

Nästa KIF-match i Division 2 Södra Svealand spelas lördag 18 september kl. 16:00 då vi tar emot Arameisk-Syrianska IF på Karlslund Arena.